Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Vacature INTERNAL SALES ENGINEER

Vacature INTERNAL SALES ENGINEER

Wie is Automotion?

Automotion staat voor een sterk enthousiast team van mensen dat binnen de wereld van machinebouwers en systeemintegratoren dagelijks werk maakt van innovatie. Al meer dan 30 jaar helpen we “Smart Machines” te realiseren en staan we klanten in heel diverse sectoren bij gedurende de volledige levenscyclus van een machine. We doen dat door middel van co-creatie, het aanleveren van handige tools en het optimale hardware pakket.

We groeiden intussen uit tot een van de sterkste spelers in de wereld van automatisering en doen dit als ‘preferred partner’ van Schneider Electric. Deze wereldspeler besloot in 2007 al haar Motion Competence Centre bij Automotion onder te brengen. Op vandaag is het dé hub voor diverse co-creaties met heel veel verschillende klanten. Dit jarenlange succes resulteerde de voorbije jaren ook in een expansie van onze activiteiten naar zowel Duitsland als naar Nederland.

Er is een stevige groei, met veel potentieel…en daarom zijn wij op zoek naar een gedreven Internal Sales Engineer.

Jouw functie

Als Internal Sales Engineer zal je voornamelijk ondersteuning bieden aan de Sales Engineers en dit zowel op technisch, commercieel als administratief vlak. In functie van jouw interesse en/of ervaring zal de klemtoon meer liggen op de commerciële dan wel op de technische ondersteuning.

 • Je werkt zelfstandig projectopportuniteiten uit:
  • Je verzamelt projectinformatie in directe communicatie met de klant
  • Je denkt mee en adviseert omtrent het mechanisch ontwerp
  • Je dimensioneert zelfstandig de benodigde hardwarecomponenten (Robotics, Servomotoren, Drivesystemen) en giet deze in een totaaloplossing
  • In samenwerking met het externe salesteam stel je een volledig commercieel dossier van a-z samen en ontzorgt hen door een afgewerkt verkoopdossier af te leveren (via offertes, slides, commerciële documentatie en PowerPoints)
 • Je doet onderzoek naar nieuwe producten en de inzetbaarheid ervan
 • Je bent het technisch-commercieel aanspreekpunt voor klanten
 • Je helpt mee aan het ontwikkelen en onderhouden van commerciële tools voor zowel het internal als external salesteam

Jouw profiel

Kennis en ervaring – je hebt minimaal een technische bachelor (of gelijkwaardig door ervaring) of een master in de industriële wetenschappen binnen de wereld van dynamica, statica, mechanica, elektriciteit/elektronica.

Analytische skills – je bent in staat om technische en/of commercieel-administratieve vragen grondig en juist te lezen, zowel als ernaar te handelen.

People skills – Je bouwt en onderhoudt effectieve en duurzame relaties, zowel intern als extern. Samenwerken met anderen geeft jou veel voldoening.

Communicatieve skills – je beschikt over de nodige daadkracht en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kan je zeer goed aanpassen aan verschillende situaties en contactpersonen.

Talenkennis – je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, kennis van het Frans en het Duits zijn een pluspunt.

Ons aanbod, onze dankbaarheid

We bieden jou een sterk boeiende job aan met: veel autonomie, uitdagingen, een gevarieerd takenpakket en zeer stabiele toekomstperspectieven.

Medewerkers krijgen bij ons de volle verantwoordelijkheid, ondersteuning en vertrouwen om hun talenten maximaal te ontwikkelen. Integriteit, respect en onafhankelijkheid zijn daarbij een grote vanzelfsprekendheid.

Je komt terecht in een sterk technisch en jong team binnen een innovatieve en groeiende KMO waar iedereen elkaar kent en we als één team naar hetzelfde doel toewerken. Work-lifebalance staat bij ons hoog aangeschreven en buiten de werkuren organiseren we graag regelmatig coole activiteiten waaraan jij vrij kan deelnemen.

Jouw inzet wordt beloond met een aantrekkelijk salaris, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en bedrijfswagen met tankkaart en laadpaal.

Interesse?

Hou jij van een gevarieerde functie en kriebelt het om mee te bouwen aan de Automotion toekomst? Een beter ‘momentum’ om straks deel uit te maken van ons bedrijf is moeilijk te bedenken!

Aarzel niet langer en solliciteer nog vandaag via jobs@automotion.be of neem meteen contact op met Björn via 0477/44.16.09 voor een meer persoonlijke aanpak.