Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

FAQ

Automotion is geen integrator. Automotion biedt knowhow, hardware en software en ondersteunt de machinebouwers en systeem-integratoren zodat zij de nieuwste technologieën succesvol en met een maximale toegevoegde waarde bij hun eindklant kunnen integreren en toepassen. Als motion- en solution competence center voor Schneider-Electric BE & NL zijn we a.h.w. een business unit voor Schneider, met expertise op vlak van automatisatie, robotics en software. Via het competence center biedt Schneider Electric deze oplossingen aan naar de OEM markt.

Schneider Electric:         Machinesturingen, motion-control en robotica

Neugart:                         Planetaire reductiekasten

WEG/WAT:                     Asynchrone motoren en reductiekasten

Tecnotion:                      Lineaire- en torque motoren

Girard:                           Hoogrendement- wormwielreductiekasten

Wij zijn geen machinebouwer of system-integrator. Als eindgebruiker kan u wel bij ons terecht met uw vraag, wij brengen u dan graag in contact met de juiste partij. Automotion beschikt over een breed netwerk van machinebouwers en integratoren die uiteindelijk de gewenste oplossingen voor u kunnen bouwen en integreren. Zij maken hierbij gebruik van onze support, kennis en producten.

Uiteraard, onze filosofie en visie bestaat eruit om onze kennis zoveel mogelijk over te dragen naar u als klant. In hoeverre wij u bijstaan in een ontwikkeling bepaalt u als klant volledig zelf. Wenst u enkel een training en gaat u dan volledig zelfstandig aan de slag met de juiste ondersteuning, of laat u door ons (een stuk van) de ontwikkeling doen met een kennisoverdracht achteraf, beide zijn mogelijk. U als klant bepaalt welk model u het beste ligt.

 

Ook voor herstellingen kan je bij ons terecht, zowel materiaal uit het huidige gamma, als producten die niet meer nieuw te verkrijgen zijn. Indien het product niet meer te herstellen valt, kunnen we jullie begeleiden met de ombouw naar een hedendaagse oplossing.

Automotion is een officieel opleidingscenter erkend door de KMO Portefeuille en Alimento.

Dit betekent dat, indien jouw bedrijf voldoet aan de voorwaarden, je subsidies kan krijgen voor het volgen van een opleiding bij ons.

De opleidingen variëren van het kunnen uitvoeren van een onderhoud en eerste analyse  (maintenance en service geörienteerd), tot een high-end motion opleiding waarbij je wegwijs gemaakt wordt in de Schneider omgeving en de software tools die Automotion ter beschikking heeft (development geörienteerd). Voor nagenoeg alle Schneider-Electric Industry apparatuur (freq-regelaar, servo drive, PLC, motion controller, …) en voor nagenoeg elke applicatie (non-motion, motion, communicatie, data,…) werd een standaard uitgewerkte training uitgewerkt.

De Schneider controllers staan open voor communicatie naar niet een niet-Schneider omgeving. Indien in de lijn nog een ‘vreemde’ controller zit, ondersteunen we heel wat communicatiemogelijkheden om te koppelen. Hierbij worden alle industriële communicatie protocollen ondersteund zoals Modbus TCP, Ethernet/IP, Profinet, EtherCAT, CANopen, Sercos3, …

Het Schneider-Electric Automation platform is op vlak van communicatie enorm flexibel, en de know-how om u te ondersteunen is binnen Automotion absoluut aanwezig. OPC, OPC-UA, ftp, Socket communicatie, xml…  Ongetwijfeld vinden we voor u de juiste oplossing.

Schneider heeft 4 types robots in het gamma: cartesiaanse robots, deltarobots (2 en 3 dimensies) en scara robots. Het type robot hangt af van de specs die je met het systeem wil halen, de omgeving waarin de robot staat (of hangt), het bereik en het budget. Bij Automotion denken we van in de conceptfase mee zodat we de prijs / technisch beste oplossing naar voren kunnen schuiven.

Net zoals wij specialist zijn op vlak van motion control en robotics, zien wij vision als een specialiteit op zich waarvoor je een dedicated expertise en partner nodig hebt. Wij zijn in staat om te communiceren met elk visie systeem waardoor er voor visie geen beperkingen zijn. Waar wij ‘motion’ specialisten zijn, zijn er ook ‘visie’ specialisten die je hierbij goed gaan kunnen begeleiden, wij zorgen er dan voor dat deze connecteerbaar is op ons systeem.

Neen, wij bouwen geen machines.

Neen, Automotion staat wel regelmatig in rechtstreeks contact met eindklanten. Dit enerzijds om onze machinebouwers te helpen hun toegevoegde waarde inzichtelijk te maken en anderzijds omdat eindklanten ons soms contacteren met specifieke cases rond automatisering.

In ieder marktsegment waar er geautomatiseerd wordt, is Automotion actief. Onze tools en kennis zijn toepasbaar in logistiek, pharma, material handling, food & beverage, printing, metaal, agriculture, HVAC…

Automotion bouwt geen elektrische kasten. Dit wordt ofwel gebouwd door de machinebouwer zelf, ofwel door een gespecialiseerde derde partij. Automotion biedt kennis om onze hardware te integreren in uw elektrische kast en kan u in contact stellen met partijen die dit werk voor u kunnen uitvoeren.

Wij kunnen communiceren met robots van andere leveranciers. De specifieke robotprogrammatie zal in dat geval in de specifieke robot-PLC geprogrammeerd zijn. In applicaties waar Schneider Electric niet de best passende robot-oplossing kan bieden, kan Automotion u begeleiden om een gepaste communicatiestructuur op te zetten tussen het Schneider-systeem en de robots.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en kennis te maken.