Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Vacature Account Manager – Nederland

Vacature Account Manager – Nederland

Wie is Automotion?

Combineer jij kennis van servotechnologie en machinebouw met commerciële kennis en basiservaring? Dan hebben wij een prachtige groeikans voor jou bij een jonge onderneming. Voor Automotion zijn wij op zoek naar een Account Manager die het bedrijf helpt de Nederlandse markt te veroveren. Met jouw creativiteit, technisch inzicht en kennis van het aanbod weet jij klanten te verrassen met de aanpak van Automotion om machines nog slimmer, efficiënter en gebruiksvriendelijker te ontwerpen, en het gebruik ervan tijdens de hele levenscyclus te ondersteunen. Je werkt in een klein, slagvaardig team, maar hebt wel een wereldspeler achter je.

Automotion helpt machinebouwers om voor hun eindklanten machines te engineeren die zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. De organisatie is betrokken vanaf het ontwerpproces en biedt ondersteuning tijdens de hele levenscyclus van de machine. De meerwaarde van Automotion schuilt in de creativiteit en in de totaaloplossing die het bedrijf zijn klanten biedt – van hardware en software tot kennis en training. Automotion combineert de voordelen van een kleine, wendbare organisatie met een partnerschap als Competence Center van wereldspeler Schneider Electric.

Als Account Manager ga je werken voor de afdeling Sales Nederland in Helmond. Deze afdeling brengt de diensten van Automotion op de Nederlandse markt. Het groeiende team heeft een sterke drive om Automotion naamsbekendheid te geven en commercieel uit te breiden in Nederland.

Wie zoeken we?

Ben jij de Account Manager die wij zoeken voor Automotion? Dan ben je een echte netwerker die wil investeren in langetermijnrelaties. Je hebt er plezier in om volledig inzicht te krijgen in de behoeften van een klant en vervolgens een creatieve oplossing te bedenken waarmee je de klant verrast. Met jouw oplossingen ga je verspilling tegen en draag je bij aan duurzaamheid. Je morele kompas helpt je te bepalen aan welke machines Automotion wel en niet wil bijdragen. Communicatief en administratief ben je sterk. Als doorzetter vind je het leuk om in een ambitieuze organisatie te werken die hard groeit. Je bent een teamspeler in hart en nieren en krijgt een kick van samen succes boeken. Verder heb je:

 • minimaal drie jaar ervaring als accountmanager in de verkoop van oplossingen;
 • een ingenieursopleiding afgerond in (elektro)mechanica, of heb je die kennis opgedaan met werkervaring in dat veld;
 • beheers je bij voorkeur het Engels mondeling en schriftelijk.

Wat ga je doen?

Als Account Manager denk je mee met (potentiële) klanten over de beste, efficiëntste oplossing en toon je de meerwaarde van Automotion aan. Deel van die meerwaarde is dat Automotion een langetermijnrelatie opbouwt met klanten: de samenwerking is zo hecht, dat Automotion haast een bedrijf binnen een bedrijf wordt. Aantrekkelijk aan deze functie is dat je met machinebouwers uit alle marktsegmenten in contact komt, van de voedingsindustrie en packaging tot CNC-machines.

 • Je bent drie à vier dagen per week op pad om bestaande klanten te bezoeken en nieuwe klanten te werven.
 • Je geeft onder meer demo’s en gaat op zoek naar datgene wat bij de klanten leeft. Wat hebben ze nodig en hoe kan jij hen helpen om nog betere resultaten te bereiken?
 • Je laat het technische team van Automotion proof of concepts, berekeningen en offertes uitwerken.
 • Je overlegt wekelijks met je salescollega’s, met wie de lijnen kort zijn.
 • Ook bespreek je regelmatig met het salesteam van Schneider Electric Nederland de kansen die jullie voor elkaar zien in de Nederlandse markt.
 • In het CRM-programma houd je je sales bij, zodat je altijd weet of je op koers ligt.
 • Je neemt deel aan beurzen en evenementen.

Wat kunnen we jou aanbieden?

Je komt terecht in een sterk technisch en jong team binnen een innovatieve en groeiende KMO waar iedereen elkaar kent en waar we als één team naar hetzelfde doel toewerken. Work-lifebalance staat bij ons hoog aangeschreven en buiten de werkuren organiseren we graag activiteiten zoals een barbecue, nieuwjaarsdrink, teambuildings, … waaraan je vrij kan deelnemen. Ook zetten we ons graag in voor goede doelen.

Wat bieden wij verder nog aan?

 • Een vast fulltimedienstverband.
 • Een salaris dat past bij je opleiding en ervaring, met bonusregeling en stevige groeikansen.
 • Vakantiegeld en een goede pensioenregeling.
 • Een auto, laptop en mobiel abonnement van de zaak.
 • Een inwerktraject op maat en veel ruimte om je te ontwikkelen.
 • De kans om de sales van Automotion in Nederland op te bouwen en zelf mee te groeien.
 • Een jonge, dynamische werkkring met een platte structuur, waar iedereen bij elkaar binnen kan lopen.
 • Een sterke teamgeest, waarbij hard werken wordt afgewisseld met samen ontspanning zoeken.
 • Veel aandacht voor de werk-privébalans.

Interesse?

Hou jij van een gevarieerde functie en kriebelt het om mee te bouwen aan onze toekomst? Een beter ‘momentum’ om straks deel uit te maken van ons bedrijf is moeilijk te bedenken!

Aarzel niet langer en solliciteer nog vandaag!

Dit kan via jobs@automotion.be of neem meteen contact op met Björn via +32 477 44 16 09 voor een meer persoonlijke aanpak.